Torcik Sam Smak

Składniki
3 galaretki owocowe różnokolorowe o smaku sezonowych owoców, np. truskawkowa, brzoskwiniowa i agrestowa
po 10 dag truskawek, brzoskwiń i agrestu
1 puszka mleka skondensowanego
1 paczka herbatników
wiórki kokosowe do posypania
Sposob przygotowania

Każdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, schłodzić. Mleko podzielić na 3 równe części i dolać do galaretek. Każdą oddzielnie dokładnie zmiksować. Owoce umyć, jeżeli mają pestki wydrylować, duże owoce pokroić na plasterki, w kostkę lub jak kto chce. Do torownicy wyłożonej herbatnikami wkładamy warstwę owoców, np. agrestu, i zalewamy tężejącą galaretką o odpowiednim smaku. Wstawiamy do lodówki, a gdy zastygnie, podobnie nakładamy koleje warstwy galaretkowo-owocowe - truskawkową i brzoskwiniową. Przed podaniem posypujemy wiórkami kokosowymi.