Składniki:
Biszkopt :
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

Kremy :
zielony: litr Pysia zielonego, 3 budynie śmietankowe słodzone

Dodatkowo będziemy potrzebować 2 galaretki w kolorze zielonym np.agrestowe,
0,5 litra śmietanki 30%
2 opakowania delicji

Sposób wykonania:
Biszkopt : białka ubijamy, dodajemy żółtka, cukier i pomalutku - ciągle mieszając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu pieczemy biszkopt w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut ( blaszkę smarujemy tłuszczem).

W 1,5 szklanki soku rozpuszczamy budynie, resztę soku gotujemy, gdy się zagotuje odstawiamy i wlewamy rozprowadzony budyń, jeszcze raz zagotowujemy ( ja mieszałam mikserem, żeby w gęstym soku nie zrobiły się kluchy). Ciepłą masę rozprowadzamy na biszkopcie, po jej wystygnięciu wykładamy na nią delicje.
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy galaretkę rozpuszczoną w szklance wody ( nie zastygniętą jeszcze), kładziemy masę na ciasto, gdy zastygnie wylewamy na nią galaretkę rozpuszczoną w 0,5 litra wody (przestudzoną lekko i już tężejącą),odstawiamy aż ciasto dobrze zastygnie, dekorujemy Shreka wg uznania choć wydaje mi się, że niekoniecznie tego wymaga