embrum
29-11-14, 00:18
Składniki (3 porcje):
1 filet z indyka
100 g groszku cukrowego
5 grzybów mun
1 szkl. orzechów nerkowca
1 szkl. bulionu z kurczaka
2 łyżki sosu hoisin
2 łyżki m±ki kukurydzianej
olej
Marynata do indyka:
5 łyżek m±ki kukurydzianej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
3 łyżek oleju sezamowego
3 łyżki jasnego sosu sojowego
2 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Fileta z indyka pokrój w paski.
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i wymieszaj z mięsem. Wstaw do lodówki.
Grzyby mun zalej wrz±c± wod±, odcedĽ po 15 minutach i pokrój w paski.
Na patelni lub w woku rozgrzej olej, wrzuć groszek cukrowy i grzyby mun. i smaż 5 minut.
Wyjmij warzywa z patelni i odstaw, a następnie smaż indyka ok. 6 minut.
Do usmażonego mięsa dodaj z powrotem warzywa oraz orzechy nerkowca.
W naczyniu wymieszaj bulion z kurczaka, sos hoisin i 2 łyżki m±ki kukurydzianej.
Sos wlej na patelnię i wymieszaj ze wszystkimi składnikami, aż sos stanie się gęsty.
Sposób podania:Indyka z orzechami nerkowca podawaj z makaronem chińskim.
1 filet z indyka
100 g groszku cukrowego
5 grzybów mun
1 szkl. orzechów nerkowca
1 szkl. bulionu z kurczaka
2 łyżki sosu hoisin
2 łyżki m±ki kukurydzianej
olej
Marynata do indyka:
5 łyżek m±ki kukurydzianej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
3 łyżek oleju sezamowego
3 łyżki jasnego sosu sojowego
2 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Fileta z indyka pokrój w paski.
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i wymieszaj z mięsem. Wstaw do lodówki.
Grzyby mun zalej wrz±c± wod±, odcedĽ po 15 minutach i pokrój w paski.
Na patelni lub w woku rozgrzej olej, wrzuć groszek cukrowy i grzyby mun. i smaż 5 minut.
Wyjmij warzywa z patelni i odstaw, a następnie smaż indyka ok. 6 minut.
Do usmażonego mięsa dodaj z powrotem warzywa oraz orzechy nerkowca.
W naczyniu wymieszaj bulion z kurczaka, sos hoisin i 2 łyżki m±ki kukurydzianej.
Sos wlej na patelnię i wymieszaj ze wszystkimi składnikami, aż sos stanie się gęsty.
Sposób podania:Indyka z orzechami nerkowca podawaj z makaronem chińskim.