embrum
10-11-14, 18:23
Składnikiilość porcji: 4
[*=center]1 podwójna pierś z kurczaka
[*=center]4 plastry salami
[*=center]4 plastry sera żółtego
[*=center]przyprawa do kurczaka (do smaku)
[*=center]pieprz (do smaku)
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.
[*=center]Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
[*=center]Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.
[*=center]Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
[*=center]Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.
[*=center]Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.
[*=center]Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.
rada
Roladki przed pieczeniem można obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
[*=center]1 podwójna pierś z kurczaka
[*=center]4 plastry salami
[*=center]4 plastry sera żółtego
[*=center]przyprawa do kurczaka (do smaku)
[*=center]pieprz (do smaku)
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.
[*=center]Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
[*=center]Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.
[*=center]Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
[*=center]Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.
[*=center]Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.
[*=center]Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.
rada
Roladki przed pieczeniem można obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.