embrum
08-11-14, 14:21
Indyk słodko-kwaśny z brzoskwiniami
Składniki:
1 duża pierś indycza
pół puszki brzoskwiń w syropie
150 ml syropu z brzoskwiń
4 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka imbiru
sól
pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor.
2. Następnie dodaj do niego pokrojone w kostkę brzoskwinie wraz z syropem, przecier pomidorowy oraz imbir. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj kilka minut.
3. Danie podawaj z ryżem.
Składniki:
1 duża pierś indycza
pół puszki brzoskwiń w syropie
150 ml syropu z brzoskwiń
4 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka imbiru
sól
pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor.
2. Następnie dodaj do niego pokrojone w kostkę brzoskwinie wraz z syropem, przecier pomidorowy oraz imbir. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj kilka minut.
3. Danie podawaj z ryżem.