embrum
22-10-14, 17:20
Składniki
2 duże pomidory
dymka
10 dag mielonej cielęciny
pół szklanki ugotowanego ryżu
2 łyżki startego żółtego sera
3 łyżki kremówki
2 łyżki masła
łyżka posiekanej natki
szczypta soli
sposób wykonania:
Dymkę zeszklij na łyżce masła. Wrzuć mięso i smaż jeszcze 10 min. Dodaj ryż, śmietanę, ser i natkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Umyj pomidory, odkrój górę i usuń pestki. Napełnij je farszem. Posyp wiórkami masła i przykryj wierzchami. Włóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Zapiekaj 20 min w 180 st. C.
2 duże pomidory
dymka
10 dag mielonej cielęciny
pół szklanki ugotowanego ryżu
2 łyżki startego żółtego sera
3 łyżki kremówki
2 łyżki masła
łyżka posiekanej natki
szczypta soli
sposób wykonania:
Dymkę zeszklij na łyżce masła. Wrzuć mięso i smaż jeszcze 10 min. Dodaj ryż, śmietanę, ser i natkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Umyj pomidory, odkrój górę i usuń pestki. Napełnij je farszem. Posyp wiórkami masła i przykryj wierzchami. Włóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Zapiekaj 20 min w 180 st. C.