Składniki:
1 l soku z pomarańczy
2 marchewki
makaron świderki
6 łyżek masła
2 łyżki brązowego cukru muscovado
1 łyżka świeżego imbiru
1 łyżeczka cynamonu
sól


Przygotowanie:
Ugotuj makaron, a następnie go odcedź i ostudź. Obierz i zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach. Na dno rozgrzanego woka dodaj dwie łyżki masła. Imbir obierz i również zetrzyj na tarce, po czym wrzuć go na gorący tłuszcz. Dodaj jeszcze cynamon i chwilę obsmaż. Następnie dodaj startą marchewkę i smaż przez około trzy minuty. Całość zalej sokiem wyciśniętym ze świeżych pomarańczy. Na rozgrzaną patelnię dodaj jeszcze pozostałe masło i brązowy cukier muscovado. Kiedy wszystko się rozpuści dodaj makaron i smaż go przez około pięć minut. Tak przygotowany makaron dodaj do zupy, wymieszaj i gotowe.