Ostra hiszpańska zupa z chorizo

2 szt cebula.
oliwa z oliwek.
1/2 łyżeczki kuminu.
łyżeczka przyprawy meksykańskiej.
salami chorizo plastry.
1,5 l bulion warzywny.
pieprz czarny mielony .
chilii mała.
1/2 puszki kukurydzy.
puszka pomidorów pokrojonych w sosie.
2 ząbki czosnku.
chipsy tortilla
Opis przygotowania

Na łyżeczce oliwy z oliwek smażymy cebule pokrojona w kosteczkę, ząbki czosnku drobno posiekane, chili drobno posiekane i salami chorizo pokrojone na kawałki. Kiedy salami puści czerwony kolor (jest w nim dużo papryki) zalewamy pomidorami, smażymy chwile po czym zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy,kukurydze i wszystko gotujmy jeszcze ok 10 minut. Smak należy doprawić pod siebie. Na koniec wrzucamy jeszcze kawałki salami do gotowej zupy. Podajemy z chipsami tortilla.