Pyszna Botwinka

2 Pęczeki botwinki z buraczkami (bez łodyg)
4 Jajka
1 Średnia marchewka
1 Korzeń pietruszki
1 Kawałek selera
1 Por
1 Pęczek natki pietruszki
1 Pęczek koperku
3 Łyżki śmietany
3 Łyżki vegety
2 Łyżki masła
2 Łyżki mąki pszennej
Ocet
Przyprawy: Sól / Pieprz
Opis przygotowania

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Warzywa i buraczki z liśćmi, obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać vegetę i gotować do miękkości / gotować około 20 minut /. Jajka ugotować na twardo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do zupy, dokładnie mieszając, zagotowć / odstawić /.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Domieszać śmietanę, odrobinę octu i włożyć połówki na twardo ugotowanych jajek. Na sam końiec dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba / doprawić przyprawami /