[align=center][size=medium]Składniki:
2 piersi z kurczaka lub indyka
20 - 40 dkg pieczarek
1 jajko
olej - dowolny - 3 - 4 łyżki
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 paczka warzyw mrożonych typu włoszczyzna
1 kostka rosołowa
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
odrobina cukru
maggi w płynie
curry

Przygotowanie :
Na dno garnka wlej olej i zacznij go rozgrzewać.
Wrzuć pokrojoną drobno cebulkę, pokrojone w plastry pieczarki,
pokrojony w kostkę czosnek.
Podsmaż to około 10 minut.
Wrzuć mieszankę warzywną - podsmaż, nie podlewaj wody.
Mieszanka ma jej sporo i chętnie odda do potrawy.
Kiedy warzywa będą chrupkie, a nie rozgotowane -
wrzuć pokrojone w małe kawałki
piersi drobiowe.
Całość podsmażaj około 5 minut.
Potem zalej to około 2 litrami wody - lej na oko, ale do gara
Jak się zagotuje - wrzucaj po kolei
kostkę bulionową
sól
pieprz ( biały, zielony, czarny )
łyżeczkę maggi
1 łyżeczka curry
2- 3 szczypty cukru
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej.
Całość gotuj do gąbczastej miękkości mięsa.
Przed wyłączeniem gotowej zupy, wlej rozkłócone jajko.
Zamieszaj.
Wlej w talerze lub czarki - smacznego.
Uwaga :
Nie trzeba używać koniecznie mięsa drobiowego.
Ważne, żeby to nie była kiełbasa albo schab.
Każde mięsko, które można pokroić w kostkę, O!
[/size]
[/align]