[align=center][size=large]Meksykańska zupa rozgrzewająca [/size]



Czas operacyjny - 30 minut.
Potrzebne :
1 cebula
1 papryczka chilli
1 papryka czerwona
3 ząbki czosnku
1/5 kg mielonego od szynki
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 litr SOKU pomidorowego
sól
pieprz czarny
pieprz cayenne ( niekoniecznie )
papryka słodka w proszku ( niekoniecznie )
przyprawa do dań meksykańskich ( niekoniecznie )

Przygotowanie :

Cebulę posiekać w piórka - zeszklić
Dodać posiekany czosnek, podpróżyć.
Wrzucić mielone - mieszać aż ściemnieje.
Wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.
Jak zmięknie - wlać sok pomidorowy - zagotować.
Po zagotowaniu, z powyższych 3 puszek, wlać zawartość do gara, razem z zalewą.
Zagotować.
Pod koniec - dla twardzieli - dodać posiekaną papryczkę chilli, oraz przyprawy spod znaku "(niekoniecznie)".
Posolić i popieprzyć wedle uznania.
Cały spektakl - na zamieszczonych fotkach.

Smacznego.

[/align]