Chodzi o odgadnięcie w jaki sposób jest to obliczone:oczko:
9+5=126
8+8=128
6+7= 78
7+9=112 :vala_02:
8+7=???
Chodzi o odgadnięcie w jaki sposób jest to obliczone:oczko:
9+5=126
8+8=128
6+7= 78
7+9=112 :vala_02:
8+7=???
120
Może pociągnąć ten temat i dać kolejną zagadkę?
jasne ze możesz ale powinieneś zdradzić jak doszedłeś do tego wyniku ?
Moje rozumowanie:
Spoiler:
Nowa zagadka:
Jakie będą dwie kolejne litery w ciągu i dlaczego?
J D T C P S S O .. ..
Ostatnio edytowane przez givi ; 07-09-14 o 17:40 Powód: dodana sekcja spoiler, żeby nie psuć zabawy innym
givi jesteś wielki tyle czasu nikt nie odpowiedział na moją zagadkę
niestety nie znam odpowiedzi na Twoją zagadkę![]()
Nie wiem czy taki wielki, tylko jedna próba była podjęta ;p A co do zagadek, to właśnie mają one to do siebie, że od razu na właściwe rozwiązanie się nie wpada, no chyba że jest się geniuszem, zagadka jest prosta albo już się ją zna ;) Także nie poddawaj się od razu, tylko myśl dalejDodam tylko, że im ktoś młodszy, tym łatwiej wpadnie na rozwiązanie, no chyba że ma mniej niż 6-7 lat, to może być problem, ale tutaj chyba takich osób nie ma ;]
Załamałam się bo jestem już za staramam dużo więcej niż 6-7 lat
![]()
Pewien człowiek spotkał niedźwiedzia. Oboje wystraszyli się i zaczęli uciekać, mężczyzna na północ, natomiast niedźwiedź na zachód. W pewnym momencie mężczyzna przypomniał sobie że ma strzelbę, zatrzymał się odwrócił w stronę południa i strzelił przed siebie. Okazało się trafił prosto w niedźwiedzia.
Jakiego koloru był niedźwiedź ?
Niedźwiedź był koloru białego (niedźwiedź polarny). Myśliwy w momencie strzału musiał znajdować się na biegunie północnym, ponieważ jedynie z tego miejsca, bez względu w którą stronę by skierował strzał, zawsze było by to w kierunku południa.
Matka jest o 21 lat starsza od dziecka, natomiast za 6 lat będzie od niego starsza 5 razy.
Gdzie jest teraz ojciec dziecka ?