Składniki:
30 dag pora
20 dag kapusty białej
1 jabłko (ok. 15 dag)
3 połówki brzoskwiń z puszki ( ok. 20 dag)
2 łyżki majonezu
5 łyżek syropu z brzoskwiń
2 szczypty cukru
sól, pieprz do smaku


Wykonanie:
Por kroimy w drobniutkie półtalarki (celowo wykorzystuję trochę zielonej części aby surówce nadać ładniejszy wygląd ). Kapustę i obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie kroimy w małe, cienkie plasterki. Całość mieszamy.
Majonez ucieramy z syropem brzoskwiniowym i dajemy do surówki.
Dajemy do smaku 2 szczypty cukru, sól i pieprz.
Całość ponownie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz. przed podaniem. Podaję ją do drobiu, pulpetów, sosów i kotletów mięsnych. W zasadzie jest wszechstronna.