Składniki:
2 długie kiełbasy
2 średnie bagietki
szklanka piwa miodowo-gryczanego
3-4 łyżki musztardy
2-3 goździki
kilka listków świeżego majeranku i lubczyku
cebula


sałatka z pikli:
mały słoiczek ogórków piklowych (sałatka szwedzka)
łyżka musztardy francuskiej
łyżeczka miodu
pieprz
kilka listków natki pietruszki i koperku
łyżeczka zielonego świeżego pieprzu


karmelizowana cebula:
2 czerwone cebule
łyżka brązowego cukru
sól


Przygotowanie:
Kiełbasę ponacinaj i włóż do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokrój w piórka i dodaj do kiełbasy.
Przygotuj sos. Musztardę, piwo, goździki i świeże zioła wymieszaj dokładnie. Sosem zalej kiełbasę i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Przygotuj sałatkę z pikli. Do miski przełóż ogórki. Dopraw je musztardą, zielonym pieprzem, miodem, posiekaną natką i koperkiem. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw mielonym pieprzem. Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka. Dodaj sól i brązowy cukier. Duś przez 15 minut. Bagietkę przekrój na pół. Włóż upieczoną kiełbasę i dodatki, karmelizowaną cebulę i sałatkę z pikli. Smacznego!