Nie żyje Robin Williams.
Nie żyje Robin Williams. Aktor najpewniej popełnił samobójstwo
http://m.kiss925.com/files/ROBIN3.jpg
Istnieje prawdopodobieństwo, że aktor odebrał sobie życie. Miał 63 lata.
Ciało Robina Williamsa zostało znalezione w jego domu w Tiburon w Kalifornii.
€“ Na chwilę obecn± podejrzewamy samobójstwo przez uduszenie. Jednak nim zostanie wydana przez nas oficjalna przyczyna zgonu, musi zostać przeprowadzone kompleksowe dochodzenie o¶wiadczył przedstawiciel koronera z biura szeryfa hrabstwa Marin. Obdukcja ma zostać przeprowadzona jeszcze dzi¶.
W wydanym przez żonę Williamsa Susan Schneider o¶wiadczeniu czytamy: €žStraciłam męża i najlepszego przyjaciela, podczas gdy ¶wiat stracił ukochanego artystę i pięknego człowieka€ť. Reprezentuj±ca aktora Mara Buxbaum przyznała z kolei, że aktor przechodził ostatnio ciężk± depresję.
€žDoprowadzał nas do ¶miechu. Doprowadzał nas do łez. Oddawał swój niezmierzony talent tym, którzy potrzebowali go najbardziej €“ pocz±wszy od naszych żołnierzy stacjonuj±cych za granic±, po tych, którzy byli spychani na margines€“ czytamy w o¶wiadczeniu prezydenta USA Baracka Obamy.
Żal wyrażaj± też twórcy, przyjaciele aktora. €žRobin był jak piorun, geniusz komizmu. Podtrzymywał go nasz ¶miech. Był kumplem, nie mogę uwierzyć, że go nie ma€“ wspomina reżyser Steven Spielberg. €žZmuszał ¶wiat do ¶miechu i my¶lenia. Wspaniały człowiek, artysta i przyjaciel. Będzie mi go brakować ponad wszelk± miarę” – napisał na Twitterze aktor Kevin Spacey.
Robin Williams był znany przede wszystkim jako aktor, estradowiec, zdobywca Oscara (za drugoplanow± rolę w filmie €žBuntownik z wyboru€ť z 1997 r.) i wielu innych prestiżowych wyróżnień. Uznawany za komika o niezwykle plastycznej twarzy. Williams przyjmował najrozmaitsze twórcze wyzwania. Zagrał m.in. w takich filmach jak €žPani Doubtfire€ť, €žJumanji€ť, €žMiędzy piekłem a niebem€ť i €žStowarzyszenie Umarłych Poetów€ť.
W ostatnich latach Williams przechodził poważn± operację serca, przyznawał, że ma problem z alkoholem. €“ Nie boję się być nieszczę¶liwym. To też dar €“ mówił w 2010 r. wywiadzie dla €žThe Guardian€ť.