BU GU GI

Podaję oryginalną wersję przepisu - obok moje uwagi na bieżąco

Składniki:

- 200 g mięsa wołowego (ja kupiłam udziec)
- 2 średnie cebule
- 2 średnie marchewki
- 4 pieczarki
- 300 ml coca-coli
- 50 ml sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka cukru
- szczypiorek, sezam do dekoracji

Bardzo dokładnie szarpać mięso nożem - raczej nie szarpię mięsa nożem, ale wykonałam czynności, które można chyba tak nazwać.Pokroić w plastry cebule, marchewki, pieczarki i dodać do mięsa.
Wszystko zalać coca-colą i sosem sojowym, dodać olej sezamowy, cukier.Należy zostawić w lodówce na 2 godziny.
Następnie gotować na patelni. - nie podano choćby przybliżonego czasu gotowania, ani wskazówki, czy gotować pod przykryciem.
Kiedy cola-cola się poważnie zredukuje dodać pocięty w plasterki czosnek. - nie był podany w składnikach
Odparować aż Bu gu gi będą wilgotne, ale nie mokre. Na dnie patelni powinno być tylko trochę tłuszczu i ewentualnie śladowe ilości coca-coli.Potrawę udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem i sezamem. - jakim sezamem? chyba prażonym
Podawać z białym ryżem.