Risotto z kurczakiem
Składniki
udko kurczaka (ilość zależy od ilości porcji)
ryż (woreczek na porcję)
warzywa mrożone, mieszanka
bulion (można użyć kostki rosołowej)
ząbek czosnku, pierz, sól, zioła
3-4 łyżki oleju
1 cebula


Wykonanie

Kurczaka umyć, doprawić do smaku czosnkiem, kucharkiem, ziołami - upiec w rękawie. Na patelni rozgrzać olej, cebulę pokroić i zeszklić. Dodać ryż, zamieszać podlać bulionem (około 1,5 szklanki (można dać wodę i kostkę). Przykryć i dusić. Jeżeli używamy ryżu brązowego, to gotujemy około 25 minut. Dodajemy warzywa mrożone i gotujemy po przykryciem jeszcze 5-7 minut. Doprawiamy do smaku. Jeżeli gotujemy ryż biały to pozostawiamy sobie tyle czasu aby warzywa zmiękły.
ż przepisów przepisy net i wiele innych stron