MEKSYKAŃSKIE LECZO - składniki:
- 4 kolorowe papryki
- 3 duże cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku zielonego
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka fasoli białej
- 2 sosy w słoiku (Chińskie
- słodko-kwaśne itp.)
- 1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
- 1 łyżeczka masła sól
- pieprz
- inne przyprawy do smaku wg uznania (ja dodaje dużo curry i czerwonej papryki w proszku)
MEKSYKAŃSKIE LECZO - sposób przygotowania:Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok. 5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić solą, pieprzem i przyprawami do smaku. Podawać z ryżem.