
Podziękowania:
0
-
Sznycelki drobiowe
Składniki
1 filet podwójny z kurczaka
2 jaja
½ szklanki mąki
1 szklanka bułki tartej
przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
- Sposób przygotowania
1.Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnierozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.2.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
3.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!