• Składniki

    1 filet podwójny z kurczaka
    2 jaja
    ½ szklanki mąki
    1 szklanka bułki tartej
    przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia


  • Sposób przygotowania

    1.Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnierozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.2.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
    3.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówką.