1 opakowanie (450 g) ciasta kataifi2 cebule szalotki150 g wędzonego boczku500 g pieczarek400 ml zagęszczonego niesłodzonego mleka4 jajka1 łyżka posiekanego rozmarynu200 g sera Graviera100 g sera Halloumioliwa z oliwekpieprz biały mielonySzalotki i boczek pokrój w kostkę, pieczarki pokrój w plasterki. Zetrzyj na tarce sery Graviera i Halloumi. Ubij mikserem jajka z zagęszczonym mlekiem i pieprzem (przez 5 minut).Na niewielkiej ilości oliwy zeszklij szalotki, dodaj boczek i pieczarki.Podsmażaj przez 2 minuty i przełóż do miski. Dodaj starte sery i masę jajeczną oraz rozmaryn. Składniki dokładnie wymieszaj.Ciasto kataifi podziel na dwie części i rozluźnij dłońmi.Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek, wyłóż jedną część ciasta kataifi. Posmaruj obficie oliwą z oliwek i uciśnij dłońmi powierzchnię ciasta, by lekko się ubiło. Wyłóż równomiernie farsz, przykryj drugą warstwą ciasta kataifi i posmaruj oliwą. Ponownie lekko ubij. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 50 minut.Ciasto kataifi - surowe zamrożone greckie ciasto Fillo w kształcie cienkich nitek, tzw. anielskie włosy. Nadaje się do wypieków wytrawnych i słodkich.Przepis dla 6 osób