Dewolaj z musztardą miodową - SKŁADNIKI:


  • pierś 3 połówki







  • ser 6 plastrów
  • listki pietruszki
  • musztarda miodowa 5 łyżek
  • sól i pieprzbiały do smaku
  • Dodatkowo:
  • 2 jaja
  • bułkatarta do panierki
  • olej do smażenia





Dewolaj z musztardą miodową - PRZYGOTOWANIE:

Piersi myjemy i kroimy na połowę w poprzek. Tłuczemy lekko tak aby dziur nie porobić. Posypujemy piersi solą , pieprzem posypujemy papryką czerwoną mieloną . Smarujemy każdy płat musztardą. Kładziemy po plastrze sera. Dodajemy listki pietruszki. Zwijamy piersi w rulonik. Zwinięte piersi maczamy w jaju i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron a potem dusimy jakieś 25 minut i gotowe.