
Podziękowania:
0
-
Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

składniki:
- kilka kotletów schabowych
- kilka plastrów sera żółtego
- 20 dkg uduszonych pieczarek
- jajko, bułka tarta
- sól, pieprz, majeranek
przygotowanie:
Kotlety rozbijamy dość cienko. Pieczarki dusimy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety solimy, posypujemy pieprzem i majerankiem. Największe rolujemy : kładziemy na nie plaster żółtego sera, płasko rozłożone pieczarki, zwijamy w rulonik. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju , najpierw połączeniem do dołu - wtedy nie trzeba spinać. Smażymy kilka minut z każdej strony.
Mniejsze kotlety nadziewamy pieczarkami, kładąc pieczarki na jednej połowie. Składamy je, panierujemy w jajku i bułce i smażymy, trochę dłużej, niż zwykłe kotlety.
Mam jeszcze jeden sposób na schab z pieczarkami i serem. Na usmażone, nie panierowane kotlety kładziemy uduszone pieczarki i posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku lub mikrofalówce. Też pyszne.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!