Rurki z pieczarkami i pomidorkami
Składniki:
- 30 dag makaronu rurki
- 50 dag piersi kurczaka
- 40 dag pieczarek
- 10 suszonych pomidorków
- 6 czerwonych pomidorków koktajlowych
- 6 żółtych pomidorków koktajlowych
- 1 duża cebula
- 1 szklanka śmietany
- ½ szklanki bulionu
- Natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej
Przygotowanie:
Pierś kurczaka i suszone pomidory pokrój w paski, obraną cebulę w piórka a pomidorki przekrój na połówki. Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka z cebulą i pieczarkami. Jak będzie rumiany wlej bulion i śmietanę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dołóż pomidory suszone i pomidorki koktajlowe. Na koniec dodaj odcedzony makaron, wymieszaj. Gotuj razem ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp posiekaną zieleniną.