Kotlet drobiowy nadziewany serem feta i brokułami
SKŁADNIKI:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 150 g brokułów
- 150 g sera feta
- 1 jajo
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso umyj. Każdą pierś podziel na dwa kotlety. W mięsie zrób kieszonkę nacinając je delikatnie nożem.
2. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Gotuj je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedź. Po wystygnięciu pokrój na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.
3. Kotlety nadziewaj na przemian brokułami i fetą. Na koniec zepnij wykałaczką aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Mięso zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej.
4. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.