
Podziękowania:
0
-
Pasztet warzywny
Składniki
szklanka ugotowanej białej fasoli
2 pietruszki
2 cebule
10 cm pora
5 jajek
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz
sposób wykonania:
Warzywa oczyść, pokrój i ugotuj. Wystudź, a potem przepuść razem z fasolą przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy warzywnej dodaj żółtka, pietruszkę. Połącz i dopraw do smaku. Ubij pianę z białek. Dodawaj do niej warzywną masę i mieszaj. Piecz w wysypanej bułką tartą formie keksowej około 45 min w temp. 180 st. C.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!