• 125 g Kasi


  • 1/2 kg mielonego sera twarogowego
  • 2 jajka
  • 120 g cukru
  • 1/2 małego opakowania żelatyny (około 10g)
  • 2 galaretki owocowe
  • 300 g owoców sezonowych


1. Galaretki rozpuścić w połowie wody, a następnie wlać do formy w kształcie pierścienia.

2. Do galaretki dodaj umyte i obrane owoce.

3. Całość wstaw do lodówki, aby galaretka stężała.

4. Żelatynę zalej w rondelku 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw na 5 minut.

5. Jajka włóż na 20 sekund do wrzątku, a następnie rozbij i utrzyj mikserem z cukrem.

6. Dodaj zmielony ser i miękką Kasię.

7. Wszystko wymieszaj mikserem.

8. Żelatynę lekko podgrzej, aby się rozpuściła.

9. Włóż do niej 2 łyżki masy serowej, wymieszaj, a następnie dodaj do reszty masy serowej.

10. Całość przełóż do formy na stężałą galaretkę.

11. Odstaw ponownie do lodówki na około 60 minut.

12. Przed podaniem formę zanurz na 5 sekund w ciepłej wodzie, potem przykryj dużym talerzem i odwróć do góry dnem.