Składniki na 28 babeczek:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka zmielonego cynamonu
  • 230 g masła
  • 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 i 1/4 szklanki mleka

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cynamon - przesiać.W misie miksera utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodawać jajka (w całości), jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu. Dodać wanilię i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu, aż do wyczerpania obu składników.Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości.Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce.Krem:
  • 600 ml śmietany kremówki (36%)
  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru (lub wg uznania)
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder (uważając, by jej nie 'przebić'). Dodać serek mascarpone, pastę waniliową i wymieszać łyżką.Babeczki przy pomocy dekoratora udekorować kremem.Ponadto:
  • duże precelki (Lidl)
  • oczy - białe groszki (w UK - "snowbolls" z Asdy), źrenice wykonane są z roztopionej czekolady
  • wiśnie kandyzowane na noski

Udekorować babeczki.