
Podziękowania:
0
-
Szkocka mgiełka
Szkocka mgiełka
Składniki
450 ml śmietanki kremówki
1/2 fiolki z zapachem arakowym
10 dag grubo pokruszonych bez
3 dag uprażonych na złoto płatków migdałowych
Sposob przygotowania
Zanim zabierzemy się do przygotowania tego deseru, musimy oziębić pucharki, do których potem będziemy go nakładać (najlepiej wstawić je do lodówki co najmniej godzinę wcześniej). Śmietankę ubijamy z zapachem arakowym (w oryginalnej wersji dodaje się 4 łyżki whisky), a następnie delikatnie mieszamy razem z pokruszonymi bezami. Masę przekładamy do oziębionych pucharków i wkładamy do lodówki na minimum 1/2 godziny. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!