Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Indyk w cieście francuskim



embrum
29-11-14, 00:19
Składniki:

4 małe sznycle z indyka
1 opak. ciasta francuskiego (25×40 cm)
2 plastry szynki
2 plastry sera żółtego
sól, czosnek granulowany
1 jajko

Opis przygotowania:

Filety natrzyj solą i czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę.
Ciasto francuskie podziel na 4 części.
Na środek każdego połóż filet oraz po plastrze szynki i sera.
Wolne boki ciasta ponacinaj w pasy o grubości 2 cm, prostopadle do filetu, po obu stronach. Zakładaj paski na przemian na filet, tworząc warkocz.
Przenieś ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.