embrum
29-11-14, 00:15
Składniki:
400 g filetu z indyka
50 g sera ple¶niowego
50 g żurawiny
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka m±ki
sól, czarny pieprz
oliwa z oliwek
Opis przygotowania:
Filet z indyka pokrój na cienkie plastry.
Na każdym ułóż kawałek sera ple¶niowego i kilka owoców żurawiny.
Zawijaj roladki. W razie potrzeby zepnij wykałaczk±.
W jednej misce rozm±ć jajko z sol± i pieprzem, a w drugiej wymieszaj bułkę tart± z m±k±.
Maczaj roladki w jajku, a następnie w bułce tartej z m±k±.
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Sposób podania:Roladki z indyka podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałat± rukol±.
400 g filetu z indyka
50 g sera ple¶niowego
50 g żurawiny
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka m±ki
sól, czarny pieprz
oliwa z oliwek
Opis przygotowania:
Filet z indyka pokrój na cienkie plastry.
Na każdym ułóż kawałek sera ple¶niowego i kilka owoców żurawiny.
Zawijaj roladki. W razie potrzeby zepnij wykałaczk±.
W jednej misce rozm±ć jajko z sol± i pieprzem, a w drugiej wymieszaj bułkę tart± z m±k±.
Maczaj roladki w jajku, a następnie w bułce tartej z m±k±.
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Sposób podania:Roladki z indyka podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałat± rukol±.