embrum
29-11-14, 00:11
Składniki (5 roladek):
5 sznycli z indyka
5 plastrów szynki hiszpańskiej serrano
5 łyżeczek pesto bazyliowego
sól, czarny pieprz
oliwa z oliwek
zioła włoskie
pomidorki koktajlowe
świeża bazylia
Opis przygotowania:
Sznycle z indyka oprósz solą i pieprzem. W razie potrzeby rozbij tłuczkiem do mięsa.
Sznycle posmaruj pesto bazyliowym i zawijaj roladki. Następnie zawiń w plaster szynki.
Roladki układaj w formie ceramicznej posmarowanej oliwą z oliwek.
Posyp roladki ziołami włoskimi.
Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Po wyjęciu z piekarnika ułóż pomidorki koktajlowe pomiędzy roladki.
Posyp listkami świeżej bazylii.
5 sznycli z indyka
5 plastrów szynki hiszpańskiej serrano
5 łyżeczek pesto bazyliowego
sól, czarny pieprz
oliwa z oliwek
zioła włoskie
pomidorki koktajlowe
świeża bazylia
Opis przygotowania:
Sznycle z indyka oprósz solą i pieprzem. W razie potrzeby rozbij tłuczkiem do mięsa.
Sznycle posmaruj pesto bazyliowym i zawijaj roladki. Następnie zawiń w plaster szynki.
Roladki układaj w formie ceramicznej posmarowanej oliwą z oliwek.
Posyp roladki ziołami włoskimi.
Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Po wyjęciu z piekarnika ułóż pomidorki koktajlowe pomiędzy roladki.
Posyp listkami świeżej bazylii.