embrum
14-11-14, 19:31
Golonka w piwie z zasmażan±
Składniki:
- 3 małe golonki wieprzowe
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki jasnego piwa
- przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, przyprawa do potraw z grilla
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego, li¶ć laurowy
- 1 łyżka tłuszczu
- 1 łyżka m±ki
Golonki dokładnie umyć i osuszyć.
Dobrze natrzeć sol± i pozostałymi przyprawami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać wodę i i piwo.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem 2 godziny w temp. 220 stopni, co jaki¶ czas polewaj±c sosem.
Składniki:
- 3 małe golonki wieprzowe
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki jasnego piwa
- przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, przyprawa do potraw z grilla
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego, li¶ć laurowy
- 1 łyżka tłuszczu
- 1 łyżka m±ki
Golonki dokładnie umyć i osuszyć.
Dobrze natrzeć sol± i pozostałymi przyprawami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać wodę i i piwo.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem 2 godziny w temp. 220 stopni, co jaki¶ czas polewaj±c sosem.