Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Schab w piwie



embrum
14-11-14, 18:36
Schab w piwie

Składniki
1 kg schabu
0,5 l piwa
2 łyżeczki m±ki
cebula
sól, pieprz, vegeta, słodka papryka, cukier
oliwa z oliwek
Sposob przygotowania

Schab natrzeć sol±, pieprzem, posypać veget± i słodk± papryk±. Posypać odrobin± cukru, pokrojon± cebul±i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Włożyć mięso do naczynia żaroodpornego z odrobin± oliwy z oliwek. Zapiekać 30 min. w temp. 200 st. Po upływie tego czasu dodać 1/2 butelki piwa i dalej zapiekać około 20 min. Następnie dodać pozostał± czę¶ć piwa, wyj±ć mięso - chłodne podzielić na porcje, a sos zagę¶cić m±k±.
Najlepiej smakuje z pyzami i surówk±, a mięso można jeszcze posypać pieczarkami Przepis na 6 osób