embrum
11-11-14, 17:27
Szpadki wieprzowo-wołowe
SKŁADNIKI:
600 g mięso mielone wieprzowo-wołowe,
4 ząbek czosnku,
chili pieprz cayenne do smaku,
kijki do szaszłyków,
jajko,,
sól morska,
pieprz kolorowy mielony
PRZYGOTOWANIE:
Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym sałatką grecką z fetą.
SKŁADNIKI:
600 g mięso mielone wieprzowo-wołowe,
4 ząbek czosnku,
chili pieprz cayenne do smaku,
kijki do szaszłyków,
jajko,,
sól morska,
pieprz kolorowy mielony
PRZYGOTOWANIE:
Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym sałatką grecką z fetą.