embrum
10-11-14, 18:25
Składnikiilość porcji: 4
4 filety z kurczaka, lekko rozbite na równe płaty
4 plastry szynki parmeńskiej
4 listki szałwii
15 g masła
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
świeżo zmielony pieprz do smaku
szczypta soli
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 10min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 25min.
Płaty kurczaka umieścić na papierze pergaminowym. Na każdym położyć plaster szynki i listek szałwii. Zwinąć w rulonik i zabezpieczyć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać masło, dodać roladki i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Zalać winem, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 8-10 minut pod przykryciem.
4 filety z kurczaka, lekko rozbite na równe płaty
4 plastry szynki parmeńskiej
4 listki szałwii
15 g masła
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
świeżo zmielony pieprz do smaku
szczypta soli
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 10min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 25min.
Płaty kurczaka umieścić na papierze pergaminowym. Na każdym położyć plaster szynki i listek szałwii. Zwinąć w rulonik i zabezpieczyć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać masło, dodać roladki i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Zalać winem, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 8-10 minut pod przykryciem.