embrum
10-11-14, 18:22
Składnikiilość porcji: 4
4 pojedyncze piersi z kurczaka
zioła prowansalskie
½ czerwonej papryki
½ żółtej papryki
2 ogórki konserwowe
1 ugotowana marchewka
150 g żółtego sera, w plastrach
250 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 20min. › Gotowanie: 30min. › +15min. odstawienie › Gotowe w: 1godz.5min.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, tak aby dało się zawinąć w roladki. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut.
Warzywa pokroić w słupki.
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Na piersiach kurczaka położyć po plasterku żółtego, sera a następnie układać pokrojone warzywa: po pasku kolorowej papryki, marchewkę i ogórka konserwowego i zawijać w rulony.
Roladki spinać wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas gotowania.
Mięso włożyć do brytfanki i zalać bulionem, dusić przez 10 minut na średnim ogniu. Podduszone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.
4 pojedyncze piersi z kurczaka
zioła prowansalskie
½ czerwonej papryki
½ żółtej papryki
2 ogórki konserwowe
1 ugotowana marchewka
150 g żółtego sera, w plastrach
250 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 20min. › Gotowanie: 30min. › +15min. odstawienie › Gotowe w: 1godz.5min.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, tak aby dało się zawinąć w roladki. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut.
Warzywa pokroić w słupki.
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Na piersiach kurczaka położyć po plasterku żółtego, sera a następnie układać pokrojone warzywa: po pasku kolorowej papryki, marchewkę i ogórka konserwowego i zawijać w rulony.
Roladki spinać wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas gotowania.
Mięso włożyć do brytfanki i zalać bulionem, dusić przez 10 minut na średnim ogniu. Podduszone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.