Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Meksykańskie leczo



embrum
08-11-14, 20:38
MEKSYKAŃSKIE LECZO - składniki:

4 kolorowe papryki (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-papryka)
3 duże cebule (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-cebula)
1/2 kg pieczarek (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-pieczarki)
1 puszka kukurydzy (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-kukurydza)
1 puszka groszku (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-groszek) zielonego
1 puszka fasoli czerwonej (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-fasola+czerwona)
1 puszka fasoli białej (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-fasola+bia%C5%82a)
2 sosy w słoiku (Chińskie
słodko-kwaśne itp.)
1/2 kg kiełbasy (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-kie%C5%82basa) zwyczajnej
1 łyżeczka masła (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-mas%C5%82o) sól
pieprz (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-pieprz)
inne przyprawy (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-przyprawa) do smaku wg uznania (ja dodaje dużo curry (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-curry) i czerwonej papryki (http://ugotuj.to/ugotuj/skladniki_podst-papryka) w proszku)


MEKSYKAŃSKIE LECZO - sposób przygotowania: Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok. 5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić solą, pieprzem i przyprawami do smaku. Podawać z ryżem.