embrum
08-11-14, 14:22
Rurki z pieczarkami i pomidorkami
Składniki:
30 dag makaronu rurki
50 dag piersi kurczaka
40 dag pieczarek
10 suszonych pomidorków
6 czerwonych pomidorków koktajlowych
6 żółtych pomidorków koktajlowych
1 duża cebula
1 szklanka śmietany
½ szklanki bulionu
Natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej
Przygotowanie:
Pierś kurczaka i suszone pomidory pokrój w paski, obraną cebulę w piórka a pomidorki przekrój na połówki. Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka z cebulą i pieczarkami. Jak będzie rumiany wlej bulion i śmietanę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dołóż pomidory suszone i pomidorki koktajlowe. Na koniec dodaj odcedzony makaron, wymieszaj. Gotuj razem ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp posiekaną zieleniną.
Składniki:
30 dag makaronu rurki
50 dag piersi kurczaka
40 dag pieczarek
10 suszonych pomidorków
6 czerwonych pomidorków koktajlowych
6 żółtych pomidorków koktajlowych
1 duża cebula
1 szklanka śmietany
½ szklanki bulionu
Natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej
Przygotowanie:
Pierś kurczaka i suszone pomidory pokrój w paski, obraną cebulę w piórka a pomidorki przekrój na połówki. Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka z cebulą i pieczarkami. Jak będzie rumiany wlej bulion i śmietanę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dołóż pomidory suszone i pomidorki koktajlowe. Na koniec dodaj odcedzony makaron, wymieszaj. Gotuj razem ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp posiekaną zieleniną.