PDA

Zobacz pełną wersję : Kotlet drobiowy nadziewany serem feta i brokułami



embrum
08-11-14, 14:18
Kotlet drobiowy nadziewany serem feta i brokułami
SKŁADNIKI:


2 podwójne piersi z kurczaka
150 g brokułów
150 g sera feta
1 jajo
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia


PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso umyj. Każdą pierś podziel na dwa kotlety. W mięsie zrób kieszonkę nacinając je delikatnie nożem.
2. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Gotuj je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedź. Po wystygnięciu pokrój na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.
3. Kotlety nadziewaj na przemian brokułami i fetą. Na koniec zepnij wykałaczką aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Mięso zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej.
4. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.