embrum
08-11-14, 14:10
Pier¶ z kurczaka z limonk±
Składniki:
60 dag piersi kurczaka
1 limonka
1 papryczka chilli
200 ml ¶mietany 22%
4 z±bki czosnku
1 łyżka wermutu
tymianek, sól, olej
Sposób przygotowania:
Pier¶ umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w poprzek w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić rozkrojon± papryczkę (je¶li potrawa nie ma być bardzo ostra usun±ć pestki), czosnek i paski kurczaka, smażyć na złoty kolor. Dodać ¶mietanę. Przekroić na pół umyt± lionkę, wycisn±ć z niej sok na patelnię, a resztę wrzucić do potrawy. Dodać wermut, tymianek, sól i chwilę dusić. Przed podaniem wyj±ć limonkę. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Składniki:
60 dag piersi kurczaka
1 limonka
1 papryczka chilli
200 ml ¶mietany 22%
4 z±bki czosnku
1 łyżka wermutu
tymianek, sól, olej
Sposób przygotowania:
Pier¶ umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w poprzek w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić rozkrojon± papryczkę (je¶li potrawa nie ma być bardzo ostra usun±ć pestki), czosnek i paski kurczaka, smażyć na złoty kolor. Dodać ¶mietanę. Przekroić na pół umyt± lionkę, wycisn±ć z niej sok na patelnię, a resztę wrzucić do potrawy. Dodać wermut, tymianek, sól i chwilę dusić. Przed podaniem wyj±ć limonkę. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.