embrum
08-11-14, 14:07
Ziemniaczane łódeczki z burakami
Składniki:
3 duże ziemniaki
200 g gotowanych buraków
2-3 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki suszonego tymianku
50 g sera żółtego
2 łyżki masła
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy na półtwardo ok. 15 minut, odcedzamy, obieramy i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy na plasterki a następnie plasterki kroimy na połówki i układamy na połówkach ziemniaka. Posypujemy tymiankiem, startym żółtym serem i skrapiamy oliwą. Na wierzchu układamy wiórki masła. Zapiekamy w przez 10-15 minut w temperaturze 200oC.
Składniki:
3 duże ziemniaki
200 g gotowanych buraków
2-3 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki suszonego tymianku
50 g sera żółtego
2 łyżki masła
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy na półtwardo ok. 15 minut, odcedzamy, obieramy i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy na plasterki a następnie plasterki kroimy na połówki i układamy na połówkach ziemniaka. Posypujemy tymiankiem, startym żółtym serem i skrapiamy oliwą. Na wierzchu układamy wiórki masła. Zapiekamy w przez 10-15 minut w temperaturze 200oC.