embrum
02-11-14, 10:06
Składniki1 filet podwójny z kurczaka
2 jaja
½ szklanki m±ki
1 szklanka bułki tartej
przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
Sposób przygotowania1.Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyj¶ć ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnierozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. ٱczymy ze sob± wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.2.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. M±kę i bułkę tart± również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w m±ce, jajku a następnie w bułce tartej.
3.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówk±.
2 jaja
½ szklanki m±ki
1 szklanka bułki tartej
przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
Sposób przygotowania1.Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyj¶ć ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnierozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. ٱczymy ze sob± wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.2.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. M±kę i bułkę tart± również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w m±ce, jajku a następnie w bułce tartej.
3.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówk±.