Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Steki w sosie serowym



embrum
02-11-14, 09:59
Składniki
4 plastry schabu
2 łyżki musztardy
2 łyżki oleju
20 dag sera camembert
łyżeczka tymianku
250 ml śmietany 18-proc.
100 ml białego wytrawnego wina
sól
pieprz




Sposób przygotowania1.
Przygotowujemy marynatę: olej starannie mieszamy z musztardą, a następnie z tymiankiem.2.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Smarujemy marynatą. Mięso wstawiamy na ok. 3 godziny do lodówki.3.
Przygotowujemy sos: wino zagotowujemy, następnie wlewamy śmietanę i wkruszamy ser. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż ser całkowicie się roztopi.4.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 °C.