PDA

Zobacz pełn± wersję : Schab w sosie serowym



embrum
02-11-14, 09:58
Składniki
● 4 kotlety schabowe
● m±ka
● 10 dag żółtego sera
● 4 z±bki czosnku
● 1/2 l bulionu (może być z kostki)
● 1/2 szkl. ¶mietany
● 25 dag pieczarek
● olej do smażenia
● pieprz
● sól





Sposób przygotowania1.
Kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy sol±, pieprzem i m±k±. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem.2.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Razem z pieczarkami dodajemy do schabu. Wlewamy bulion i dusimy ok. 1,5 godziny. Je¶li trzeba, podlewamy wod±. Mię so wykładamy na talerz.3.
Sos: do ciepłego wywaru z pieczarkami dodajemy ¶mietanę i starty na tarce ser. Mieszamy. Polewamy mięso. Podajemy z ziemniakami.