embrum
22-10-14, 17:25
Składniki
250 g mąki bezglutenowej
pół opakowania drożdży instant
pół szklanki śmietanki
3 łyżki cukru
pół kostki masła
żółtko
sposób wykonania:
Połącz mąkę z drożdżami. Rozpuść masło i ostudź je. Żółtko utrzyj z cukrem, dodaj masło, śmietankę, mąkę. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 min - do wyrośnięcia. Rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra i wkrój z niego trójkąty. Każdy roluj w rogal. Piecz 20 min w temperaturze 200 st. C.
250 g mąki bezglutenowej
pół opakowania drożdży instant
pół szklanki śmietanki
3 łyżki cukru
pół kostki masła
żółtko
sposób wykonania:
Połącz mąkę z drożdżami. Rozpuść masło i ostudź je. Żółtko utrzyj z cukrem, dodaj masło, śmietankę, mąkę. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 min - do wyrośnięcia. Rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra i wkrój z niego trójkąty. Każdy roluj w rogal. Piecz 20 min w temperaturze 200 st. C.