embrum
22-10-14, 17:22
Składniki
szklanka ugotowanej białej fasoli
2 pietruszki
2 cebule
10 cm pora
5 jajek
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz
sposób wykonania:
Warzywa oczyść, pokrój i ugotuj. Wystudź, a potem przepuść razem z fasolą przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy warzywnej dodaj żółtka, pietruszkę. Połącz i dopraw do smaku. Ubij pianę z białek. Dodawaj do niej warzywną masę i mieszaj. Piecz w wysypanej bułką tartą formie keksowej około 45 min w temp. 180 st. C.
szklanka ugotowanej białej fasoli
2 pietruszki
2 cebule
10 cm pora
5 jajek
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz
sposób wykonania:
Warzywa oczyść, pokrój i ugotuj. Wystudź, a potem przepuść razem z fasolą przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy warzywnej dodaj żółtka, pietruszkę. Połącz i dopraw do smaku. Ubij pianę z białek. Dodawaj do niej warzywną masę i mieszaj. Piecz w wysypanej bułką tartą formie keksowej około 45 min w temp. 180 st. C.