embrum
22-10-14, 17:21
Składniki
30 dag cielęciny
marchewka
cukinia
pół cebuli
4 kwiatki kalafiora
2 łyżki oliwy z oliwek
150 g kaszy kuskus
szczypta soli
sposób wykonania:
Mięso oczyść i pokrój na małe kawałki. Wrzuć do wrzątku i gotuj. Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Cukinię wyszoruj i też pokrój w kostkę. Cebule potnij w piórka. Kalafior przepłucz. Wszystkie warzywa dorzuć do gotującej się od pół godziny cielęciny i duś pod przykryciem do miękkości. Kuskus przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu. Podawaj z potrawką.
30 dag cielęciny
marchewka
cukinia
pół cebuli
4 kwiatki kalafiora
2 łyżki oliwy z oliwek
150 g kaszy kuskus
szczypta soli
sposób wykonania:
Mięso oczyść i pokrój na małe kawałki. Wrzuć do wrzątku i gotuj. Marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Cukinię wyszoruj i też pokrój w kostkę. Cebule potnij w piórka. Kalafior przepłucz. Wszystkie warzywa dorzuć do gotującej się od pół godziny cielęciny i duś pod przykryciem do miękkości. Kuskus przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu. Podawaj z potrawką.