embrum
22-10-14, 16:34
1 opakowanie (450 g) ciasta kataifi200 g sera Manouri50 g jogurtu greckiego50 ml śmietanki kremówki3 łyżki cukru pudruoliwa z oliwek50 g obranych orzechów laskowych50 g obranych pistacji200 g ciemnych winogron bez pestek200 g czerwonych porzeczekZmiksuj ser Manouri, śmietankę, jogurt oraz cukier puder na jednolitą, kremową masę i wstaw do lodówki.Blaszkę do pieczenia posmaruj oliwą. Ciasto kataifi rozluźnij dłońmi i uformuj małe gniazdka, które następnie ułóż na blaszce. Posmaruj je oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz przez 20 minut. Wyjmij i ostudź.Na ostudzone ciasteczka za pomocą łyżki do lodów lub szprycy cukierniczej nałóż porcje kremu.Podawaj udekorowane porzeczkami, winogronami, orzechami laskowymi i pistacjami.