Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kotleciki mielone z koperkiem i fetą



embrum
22-10-14, 15:08
Kotleciki mielone z koperkiem i fetą - SKŁADNIKI:



[*=center]500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego




[*=center]






[*=center]
[*=center]jajko
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]jarzynka
[*=center]papryka (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html) słodka do smaku
[*=center]pęczek koperku
[*=center]bułka tarta
[*=center]ser (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html) feta około 50-70g










Kotleciki mielone z koperkiem i fetą - PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy jajko, pieprz jarzynkę, paprykę i wyrabiamy jednolita masę jeżeli jest zbyt luźna dodajemy łyżkę bułki tartej, w międzyczasie siekamy koperek który dodajemy do mięsa - wyrabiamy ponownie. Z masy formujemy placuszki na których układamy kosteczkę sera feta i formujemy z nich kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron, ja smażyłam je pod przykryciem by ładnie doszły,