embrum
22-10-14, 15:05
Pieczeń wieprzowa z u¶miechem - SKŁADNIKI:
[*=center]Składniki
[*=center]
[*=center]
[*=center]1 kg łopatki wieprzowej
[*=center]2 jajka
[*=center]1 cebula
[*=center]1 łyżka musztardy stołowej
[*=center]1/2 szklanki wody(szklanka=250 m)l
[*=center]4 czubate łyżki bułki (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html) tartej (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html)
[*=center]1 łyżka czubata przyprawy do mięsa mielonego Kamis
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]20 dkg zółtego sera (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html)
[*=center]20 dkg szynki wędzonej lub tradycyjnej
Pieczeń wieprzowa z u¶miechem - PRZYGOTOWANIE:
Łopatkę zmielić przez maszynkę razem z cebul±.
Dodać jajka, bułkę tart±, wodę i przyprawy.
Wszystko dokładnie wyrobić.
Formę do keksa posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Większ± połowę mięsa przełożyć do blaszki, dokładnie uklepać .
Po ¶rodku ułożyć plastry szynki i sera żółty.
Wyłożyć resztę mięsa i znów dokładnie uklepać.
Piec w 180 st C około 55-60 min aż pieczeń zacznie odchodzić od boków i się zezłoci wierzch.
Podawać na zimno do kanapek lub jako danie obiadowe, polane sosem.
Bardzo smaczna pieczeń, polecam dla tych którym znudziły się tradycyjne mielone.
[*=center]Składniki
[*=center]
[*=center]
[*=center]1 kg łopatki wieprzowej
[*=center]2 jajka
[*=center]1 cebula
[*=center]1 łyżka musztardy stołowej
[*=center]1/2 szklanki wody(szklanka=250 m)l
[*=center]4 czubate łyżki bułki (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html) tartej (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html)
[*=center]1 łyżka czubata przyprawy do mięsa mielonego Kamis
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]20 dkg zółtego sera (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html)
[*=center]20 dkg szynki wędzonej lub tradycyjnej
Pieczeń wieprzowa z u¶miechem - PRZYGOTOWANIE:
Łopatkę zmielić przez maszynkę razem z cebul±.
Dodać jajka, bułkę tart±, wodę i przyprawy.
Wszystko dokładnie wyrobić.
Formę do keksa posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Większ± połowę mięsa przełożyć do blaszki, dokładnie uklepać .
Po ¶rodku ułożyć plastry szynki i sera żółty.
Wyłożyć resztę mięsa i znów dokładnie uklepać.
Piec w 180 st C około 55-60 min aż pieczeń zacznie odchodzić od boków i się zezłoci wierzch.
Podawać na zimno do kanapek lub jako danie obiadowe, polane sosem.
Bardzo smaczna pieczeń, polecam dla tych którym znudziły się tradycyjne mielone.